![](https://static.wixstatic.com/media/41d000_cfd7aaf493374a55d3ca4f553bf42829.jpg/v1/fill/w_288,h_270,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/41d000_cfd7aaf493374a55d3ca4f553bf42829.jpg)
Tips en hulp bij het lopen
![](https://static.wixstatic.com/media/f81d64_fba45096b5a04810beb1cf54d58efa66~mv2.png/v1/fill/w_247,h_73,al_c,q_85,enc_auto/f81d64_fba45096b5a04810beb1cf54d58efa66~mv2.png)
Appel-Speltcake
​
​
Met deze cake heb je een stevig ontbijt/tussendoortje achter de kiezen, ideaal als je later die dag een stevige training gepland hebt (geen pre-wedstrijd voer wel, daarvoor zitten er teveel vezels in).
​
​
​
​
Ingrediënten voor 1 cake:
250g speltbloem
150g boter (liefst pure roomboter)
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
3 eieren
3 appels, geschild en in kleine stukjes
rozijntjes naar eigensmaak
1 tl kaneel
1tl bakpoeder
3 eieren
​
Meng alles in een kom, doe het in de cakevorm (ik gebruik altijd bakpapier, dan heb je geen extra vetstof nodig) en dan +-40 à 45min in de oven op 180°.
​
Als ontbijt kan je de cake 'pimpen' met een flinke toef Griekse yoghurt, of je drinkt er een vers sapje bij, zoals wij. In dit geval is dat een appel-gember-rode bieten sapje.
​
![Appel-speltcake](https://static.wixstatic.com/media/f81d64_29aa5a9c53b744e89ac7192503419756~mv2_d_4032_3024_s_4_2.jpg/v1/crop/x_155,y_907,w_3447,h_1828/fill/w_513,h_272,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/20190513_093609.jpg)